25 Ekim 2026 OrduParçalı Bulutlu 14°
Dolar49,7746+0,08%Euro55,8683-0,14%Gram Altın6.384,76-0,62%
Son Dakika

Kastamonu Dernekler Federasyonu’nda Fatma Kıranoğlu Güven Tazeledi: Hedef Kültür, Eğitim ve Üretim

Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurultayı'nda Fatma Kıranoğlu yeniden Genel Başkan seçildi. Yeni dönemde kültür, eğitim, dijital müze ve TEKMER projeleri öne çıkıyor.

Kastamonu Dernekler Federasyonu’nda Fatma Kıranoğlu Güven Tazeledi: Hedef Kültür, Eğitim ve Üretim
Kastamonu Dernekler Federasyonu’nda Fatma Kıranoğlu Güven Tazeledi: Hedef Kültür, Eğitim ve Üretim

Kastamonu Dernekler Federasyonu’nun gerçekleştirilen olağan kurultayında mevcut Genel Başkan Fatma Kıranoğlu, delegelerin oy birliğiyle yeniden genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Türkiye’nin tanınmış THM ses sanatçısı, Turan Basın Birliği Teşkilatı ve TÜBSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hayriye Yıldız’ın da katılım sağladığı kurultayda; Kastamonu’nun kültürel mirasının korunması, sosyal sorumluluk projeleri, gençlerin eğitimi ve bölgesel ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik yatırımlar ele alındı.

550 Çocuğa Ulaşan Sosyal Sorumluluk Seferberliği

Genel Başkanlığına ikinci kez seçilen Fatma Kıranoğlu liderliğinde yürütülen "3 Çocuk da Sen Giydir" sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar 550 ihtiyaç sahibi çocuğa ulaşıldığı bildirildi. TUBSİAD Genel Başkan Yardımcısı Hayriye Yıldız’ın da destek verdiği çalışmalar, toplumsal dayanışma kültürünün yaygınlaştırılması açısından büyük takdir topladı.

Şerife Bacı’nın Mirası "Dijital Müze" İle Geleceğe Taşınıyor

Kastamonu'nun Millî Mücadele kahramanı Şerife Bacı’nın fedakârlıklarla dolu hayatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla belgesel çalışmasının ardından "Şerife Bacı Dijital Müzesi" projesi hazırlandı. Kastamonu Valiliğine sunulan ve Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilmesi planlanan proje ile tarihi mirasın dijital ortamda korunması hedefleniyor.

Orman Ürünlerinde TEKMER ve Genç Girişimcilik Hamlesi

Federasyonun 2026 yılı hedefleri arasında öne çıkan bir diğer proje ise teknoloji ve orman ürünleri odaklı Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) girişimi oldu:

  • Yerel Kaynakların Değerlendirilmesi: Cide ve çevresindeki doğal kaynakların, özellikle defne yaprağı gibi stratejik orman ürünlerinin katma değerli sanayi mamullerine dönüştürülmesi amaçlanıyor.

  • Gençlere Laboratuvar Eğitimi: 18-40 yaş arası gençlere verilecek teknik ve laboratuvar eğitimleriyle yerel istihdamın ve teknolojik girişimciliğin desteklenmesi planlanıyor.

  • Üsküdar Üniversitesi İş Birliği: Gençlerin liderlik ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla akademi dünyasıyla koordineli projeler yürütülüyor.

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.