Ordu'da 6 kişilik olarak belirlenecek siyasi partilerin aday listeleri belirleniyor

Yaklaşan 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesi en merak edilen şeylerin başında siyasi partilerin illerde oluşturacağı milletvekili listeleri geliyor.
Ordu'da 6 kişilik olarak belirlenecek siyasi partilerin aday listeleri belirleniyor
Saat: 01:06 Tarih: 03/04/2023 Tarih: 03/04/2023

Ordu'da 6 kişilik olarak belirlenecek siyasi partilerin aday listeleri de çok konuşuluyor. Özellikle AK Parti'nin isim tercihleriyse merakla bekliyor. Önceki dönemde TBMM'ye Ordu'dan 3 milletvekili gönderen AK Parti'de bu sene listenin yenilenmesi bekleniyor.

Bu kapsamda AK Parti'nin Milletvekili aday adayları da yeni oluşacak listeye girmek için çaba sarf ediyor.

Kamuoyunda son dönemde oluşan intiba ise yeni listedeki isimlerin Ordu'dan olması ve Ordu'nun sorunlarını yakından bilip çözüme kavuşturabilecek potansiyelde olması isteniyor.

Bu bağlamda AK Parti Aday adayları içinde öne çıkan isimlerin başında ise 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Kadem Adalı geliyor. Yıllarca şehirde ticaret ve çeşitli STK'larda yöneticilik yapan Adalı'nın temayül yoklaması öncesi ve sonrasında gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem parti teşkilatlarından hem de vatandaşlardan büyük teveccüh görmesi 'Kadem Adalı' ismini tüm çevrelerde ön plana çıkardı.

Geçtiğimiz seçimlerde de aday adayı olan ve listede adı olmamasına rağmen seçim süreci boyunca parti teşkilatlarıyla birlikte sahada omuz omuza savaşan Adalı, teşkilatlarda bıraktığı olumlu intiba dolayısıyla, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı listesinde adı geçmesi beklenen en güçlü aday adayı olarak görünüyor.

Mali Müşavirliği de bulunan Adalı'nın hem bir çok alanda eğitim görmesi hem de "yerel yönetimler" alanında yüksek lisans yapmış olması ise adaylık ihtimalini güçlendiren unsurlardan.

Yorum yaz