SAĞLIK haberleri

Omicron ve Yeni Varyanta Hazırmıyız?
Omicron ve Yeni Varyanta Hazırmıyız?
Dünya Sağlık Örgütü bir kaç gün yaptığı açıklamada: “Kısa zaman içinde Omicron Varyantı’nın Avrupa da yaşayanların yüzde ellisine bulaşabileceğini” açıkladı.
Hayırseverden Karatay’a  112 Acil Sağlık İstasyonu
Hayırseverden Karatay’a 112 Acil Sağlık İstasyonu
Karatay İlçesi Akabe Mahallesi’ne hayırsever İş insanı Hasan Özdemir tarafından yaptırılacak olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binası için protokol imzalandı. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, çok daha modern şartlarda bölge halkına hizmet sunacak olan acil sağlık hizmetleri istasyonunun hayırlı olmasını diledi.
Ahmed kalkan hocama vefat etmiştir!
Ahmed kalkan hocama vefat etmiştir!
Ahmet Kalkan hoca, bu sabah saat 08.30 saatlerinde vefat etmiştir!Cenezezi Yarın Ataşehir, Kayışdağı Mehmet Uslu Camii’inden kaldırılacaktır.
Konya’daki bu cihaz kanseri tam isabetle vuruyor
Konya’daki bu cihaz kanseri tam isabetle vuruyor
Ülkemizde henüz çok az sayıda sağlık tesisinde bulunan, ışın tedavisi alanında güncel teknolojinin sunduğu en modern cihaz olan ‘Lineer Hızlandırıcı’ cihaz, kanserli hücreyi 12’den vurabilme özelliği ile tümör tedavisinde ciddi bir avantaj sağlayarak Konya Şehir Hastanesi’nde kanserli hastalara umut ışığı oluyor. Cihaz sayesinde tümörlü dokulara kısa sürede ışın tedavisi verilirken sağlam organlar korunabiliyor.