Köşe yazarı
Adem SEVGİ

GÖRÜLECEK HESABIMIZ, ALACAĞIMIZ HAKKIMIZ VAR

Çok değiştik diyemiyorum. Çok bozulduk. Çürüdüm, kokuştuk...
GÖRÜLECEK HESABIMIZ, ALACAĞIMIZ HAKKIMIZ VAR
Saat: 20:59 Tarih: 22/11/2022 Tarih: 22/11/2022
Adam koskoca Dindar bir kurumun başında görev yapmış. Kendisi de dindarlık iddiasında!!!
Ama sohbetinin bir kenarında sarfettiği cümle; İlahileri sevmiyormuş.
Sorun yok zaten ilahiler de onu sevmiyordur kesin.
İstediğin müziği dinle be adam ama bir tasavvuf sanatçının karşına geçip bu cümleyi kurman edepsizlikten başka bir şey değildir. Adam yıllarını bu alana vermiş bari saygı duy saygısız adam.
Yanlış anlaşılmasın bu şahsımla alakalı değildir.
Ben ilahi ya da tasavvuf sanatçısı değilim. Ama sadece bu gibi ahmaklara inat ara sıra tasavvuf besteleri de yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.
Bu Ülke de bu tür saygısız ve düşüncesizler yüzünden İslami kesim sanatçıları düğünlerde semazen çevirerek para kazanmak zorunda kalmıştır.
Batı Kilise Müziğine değer verip sahip çıkarken, bizim sözüm ona bazı dindar kurumların başında ki efendiler cinsi sapıkların yaptıkları müzikleri dinlemekten haz alıyorlar.
Sonra da bu ülkede bizim camiada sanattan anlayan yok diye zehir zembelek açıklamalar....
Sen daha ITRI'nin bestesini, Dede Efendinin müziğini, İlahi nağmeleri sevmemişsin ve tahammül edemiyorsun. Alkol sofralarında, barlarda, gazinolarda icra edilen müziğin hayranı olmuşsun. Aklın kafan ayık ama kalbin bunlarla sarhoş olmuş.
Daha fazla söyletmeden var yoluna git. Röportaj yaptığın bayan spikerin karşısında ağzı nefsinden dolayı sulanıp salyalar akıtan ama dindarlık kimliğini elinden bırakmayan zihniyetin kendi camiam dediği kesime olan bu ihaneti görmemek aptallıktır.
İslami kesimin sanatçılarına hor bakan, ilahiler işte diyerek aşağılayan, küçük gören ahmaklar yüzünden İslami kesim kayda değer üretim yapamıyor.
Ama bizim az da olsa bize sahip çıkan dinleyen bir kesim var. Biz bu kesim ile ilahi, yazmaya, beste yapmaya, okumaya devam edeceğiz.
Allah aşkını, Efendimizin sevdasını, manevi iklim havasını anlamayanlar varsın kara kaşa ela göze yansın dursun. Herkes içinde ne varsa onu yansıtır.
Bu kadar imkan sahibi olanlar makamları ve yetkileri olmalarına rağmen kişilik ve kimliklerini ortaya koyamayıp bu milletin kültürüne aykırı ne varsa hepsine ve özellikle gençlerin akıllarını kadına ve şehvete kurban ettiren müziklere destek olup imkan verenler İLAHİ diye kendi sanat alanlarına ve sanatçılara imkan vermemeleri neticesinde büyük bir çürümüşlüğe imza atıyorlar.
Bunun neticesi de korkunç bir Ahlakı ve Manevi bozulmadır. Manzara ortadadır.
Bu makam ve imkan sahipleri ile görülecek hesabımız, onlardan alacağımız haklarımız vardır. . Ama bizim az da olsa bize sahip çıkan dinleyen bir kesim var.
Biz bu kesim ile ilahi, yazmaya, beste yapmaya, okumaya devam edeceğiz.
Siz ise hayranlık duyduğunuz nefis harmanlarında debelenip durun.
Bu zamana kadar sizsiz geldik yine siz olmadan devam edeceğiz,
Ama yüreğimi acıtan siz bizsiz devam edemiyorsunuz. Biz olmadan bir hiçsiniz.
Sizden alacağımız Hakkımız ve mahşerde sizinle göreceğimiz hesabımız var.
Yorum yaz