Köşe yazarı
Ahmet Can Arslan

Yardımlaşma ve Dayanışma


Yardımlaşma ve Dayanışma
Saat: 19:56 Tarih: 04/04/2022 Tarih: 04/04/2022

Yardımlaşma ve Dayanışma

Topluma huzur, insanlığa anlam katar.


insanlığın sahip olması gereken en önemli özelliklerindendir.

Özellikle içinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında; ihtiyaç sahibi akrabalarımıza, yoksul vatandaşlara ve kimsesiz vatandaşlara yardımlarda bulunmalıyız.

Yardımlaşma sadece maddi yönden değil, hem maddi hem manevi olmalı.


Maddi yardımlaşma;

İnsanların yardımlaşması sayesinde yardıma muhtaç kimselerin ihtiyaçları giderilir. Bu gibi yardımlar sayesinde muhtaç kimselerin yanlış hallerde bulunması önlenmiş olur.


Manevi dayanışma;

İnsanlar arasında sevgi ve muhabbet bağı kurulur. İnsanlar toplumda kötülerin yanında iyilerinde olduğunun bilincine varır.


Yardımlaşma ve dayanışmanın dinimizde yeri ve önemi;

Bir milletin veya bir topluluğun yaşama gücü, onu meydana getiren fertlerin birbirlerine yardım etmeleriyle sağlanabilir. Yapılan her türlü yardımlaşma, o topluluğu sımsıkı ayakta tutar. Her bakımdan kuvvetli, içten ve dıştan gelecek tehlikelere karşı daima basiretli bulundurur.


Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bi ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse Allah da onun bu iyiliği sayesinde kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir. Her kim dünyada, bir Müslümanın ayıbını örterse Allah da kıyamet günü onun ayıbını örter.

Yorum yaz