Köşe yazarı
Tahir SAKMAN

Beşi̇ bi̇r yerde sosyal medya çok oyalıyor…

Bunu son on günde daha iyi anladım. Sosyal medyadan uzak durdum; dijital arşivimi karıştırdım, düzene sokmaya çalıştım. Ve üç kitaplık malzeme çıktı ki kısa bir çalışmayla, en az üç kitap daha çıkar…

Beşi̇ bi̇r yerde sosyal medya çok oyalıyor…
Saat: 12:54 Tarih: 23/10/2021 Tarih: 23/10/2021
Bunu son on günde daha iyi anladım. Sosyal medyadan uzak durdum; dijital arşivimi karıştırdım, düzene sokmaya çalıştım. Ve üç kitaplık malzeme çıktı ki kısa bir çalışmayla, en az üç kitap daha çıkar…
“Sarıyakup Yazıları” ve “Gezi Notları” hemen hazırlanabilecek seviyede… “Eski Konya’dan Portreler” bir kitap hacmine ulaştı mı bilemiyorum ama çoğaltılabilir. “Ramazan Manileri” kitabımın sonradan yazdığım manilerin de eklenmesiyle yeni baskısının yapılması gerek.
Mevcudu uzun yıllar önce biten ve çok aranılan, kaynak bir eser olan “Konyalı Mazhar Sakman’dan Türküler” ile “Dünden Bugüne Konya Oturakları” isimli kitabımın yeni baskıları, Mazhar Sakman’ın ses kayıtlarıyla birlikte, takım olarak yayımına İstanbul’da bir vakıf talip oldu. 2022 yılı içerisinde yayımlanmasını bekliyorum.
“Bir Hayat Yetmez” isimli kitabımın da mevcudu kalmadı, yeni baskısının yapılması gerek.
“Leyla’dan Mevlâ’ya Cennete Yürüyüş” isimli, uzun soluklu romanımın da mevcudu uzun yıllar önce bitmişti, yeni baskılarını bekliyor.
Ezoterik bilgilerle hazırladığım “Ergenekonya” isimli bilim kurgu bir kitabım da son anda çıkan bir anlaşmazlık nedeniyle yayımcıdan geri dönmüştü, bekliyor, ayrıca ezoterizm ve şifacılık konularını içeren bir çalışmam da var, o da beklemede…
Ayrıca “Konya’sın Diye Sevdim” ve “Bir Şehrin Öteki Hikâyesi Korona Günlükleri” isimli demolar da yayımcısını bekliyor.
Ve bugün bunlara üç kitap demosu daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Daha önceleri hazırladığım ama yayımlama imkânı bulamadığım çalışmaların sayısı beşe çıkarken, en azından demo da olsa geleceğe yazılı bir mesaj sunmanın heyecanını yaşıyorum.
“Beşi bir yerde” demek geliyor içimden…
“Konya’sın Diye Sevdim”, “Bir Şehrin Öteki Hikâyesi Korona Günlükleri”, “O Şehir”, Arka Cepteki Dünya” ve “Aşk Ömre Sığmaz…”
İlk kitabım 1999 yılında yayımlanmıştı… en son 2011 yılında 12. kitabımı yayımlama mutluluğunu yaşamıştım… O günden bugüne yayın dünyasından biraz uzaklaşsam da boş durmadım yazdım… Tabii yayınevlerine de hak vermek lazım; çünkü kâğıt fiyatları inanılmaz derecede yükseldi.
Cesur bir yayınevi aramak da bize düşüyor ama en azından 2022 yılı içinde bu kitapların dijital olarak yayımını düşünüyorum.
Anılarımı da yazmak istiyorum ama bir türlü başlayamadım, bir başlarsam arkası gelecek!
Yıllardır gazete köşelerinde yazdıklarım var bir de… Tasnife muhtaç ve eminim birkaç kitap da oradan çıkar.
Öncesini saymıyorum; gazete ve dergilere adım attığım günden bu yana 40 yılı devirmek üzereyim.
Özetlersem; boş durmamışım, daha da önemlisi yaşamışım!
Eserlerim kanıtıdır!
TAHİR SAKMAN
Yorum yaz