Müslüman arkadaşlarına destek için oruç tuttular


Müslüman arkadaşlarına destek için oruç tuttular
Saat: 16:36 Tarih: 04/05/2022 Tarih: 04/05/2022

NEW ABD'nin Illinois eyaletindeki bir lisede 200'den fazla öğrencinin, dün Kadir Gecesi öncesi okuldaki Müslüman arkadaşlarıyla dayanışma sergilemek için oruç tuttuğu belirtildi.

Yerel TV CBS 2 kanalında yer alan habere göre, eyaletin Maine şehrindeki Doğu Maine Lisesi'nde Müslüman olmayan 200'den fazla öğrenci ve bazı okul çalışanları dün tam gün oruç tuttu.

Okulun Müslüman Öğrenciler Derneği'nden Waleed Atawneh, TV kanalına yaptığı açıklamada, "Tüm sınıf arkadaşlarınızla ve ailenizle bir araya geliyorsunuz, bence bu tür bir şey ramazanın ruhunu ortaya çıkarıyor." ifadesini paylaştı.

Gün boyu oruç tutan öğrencilerden Julia Jaroslawski de orucun insanın kendini disipline etme konusunda zor bir ders olduğunu belirterek farklı kültürleri ve fedakarlıkları daha iyi anlamak için Müslüman arkadaşlarının kendisini motive ettiğini kaydetti.

Jaroslawski, "Yiyecek ve su hakkında ne kadar sık düşündüğümü fark ettim. Gelecekte ne yiyeceğimi düşünmek yerine, şu anda ne yaptığıma odaklanmam gerektiğini anladım." dedi.

 

Kaynak : Haber7
Yorum yaz