KADIKÖY’DEN SONRA MALTEPE BELEDİYESİ’NDE RÜŞVET OPERASYONU


KADIKÖY’DEN SONRA MALTEPE BELEDİYESİ’NDE RÜŞVET OPERASYONU
Saat: 01:04 Tarih: 21/05/2022 Tarih: 21/05/2022

Mali suçlarla mücadele polisi İstanbul Maltepe Belediyesi'nde rüşvet operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında 10'u kamu görevlisi, toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi.

İstanbul'da rüşvet suçuna karıştıkları iddia edilen ve suçun işlendiği tarihte Maltepe Belediyesi'nde üst yönetimde olan kişiler ile zabıtaların da aralarında bulunduğu 10'u kamu görevlisi 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldığı duyuruldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, "örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına karıştıkları tespit edilen, çoğunluğu Maltepe Belediyesi’nde görevli üst yönetici ve zabıta olmak üzere 10'u kamu görevlisi 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Devam eden operasyon kapsamında şüphelilerin birçoğunun gözaltına alındığı, adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

Hafta başında da İstanbul merkezli 5 ilde, rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla aralarında Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta ve mühendislerin de bulunduğu 54'ü kamu görevlisi 224 şüpheliden 160'ı yakalanmıştı.

Yorum yaz