ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE BATI’NIN FİKİRLERİYLE SEMİREN İNEKLERDEN İSLAM’A HAKARET


ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE BATI’NIN FİKİRLERİYLE SEMİREN İNEKLERDEN İSLAM’A HAKARET
Saat: 12:19 Tarih: 16/05/2022 Tarih: 16/05/2022

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde “Kutsal İnek Bayramı” adı altında düzenlenen programda küstahça İslami değerlerle alay edildi. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, eski Rektör Erkan İbiş’in yasaklamasının ardından 6 yıl sonra yeniden geleneksel İnek Bayramı başladı. Son iki yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan İnek Bayramı için Aziz Köklü Konferans Salonu’nda toplanıldı.

Bilindiği üzere İnek Bayramı adı altında düzenlenen geleneksel olarak İslam’a küstahça saldırılan ve alay edilen programın simgesi; temsili İmam ve İnek Duası…

İnek Duası’nı hazırlayan ekip, “Filozof” kılığında sahneye çıkarken salondaki ışıkların kapanmasıyla kıyafetini çıkararak İmam kıyafeti giydi.

İmam’ın dönüşünü öğrenciler tarafından sevinçle karşılanırken Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Orhan Çelik, salonu terk etti.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde geleneksel olarak düzenlenen “Kutsal İnek Bayramı” adlı programda, cübbe ve sarıkla kürsüde konuşmaya başlayan öğrenci, “Ben bir imamım” diye bağırıp yaptığı küstah şovla yine İslam’ın değerleriyle dalga geçildi.

Küstah öğrenciyi izleyen salondakiler kahkahalar atarken, İslam’a hakaret içerikli küstah şova Müslüman öğrenciler “in aşağı” diyerek tepki gösterdi.

Eğitim Sen resmi Twitter hesabından şu açıklamayla çirkin etkinliğe destek verdi:

Mülkiye’de öğrencilerimizin geleneksel İnek Bayramı’nı kutlamak için astığımız pankartımız dekanlık tarafından kaldırılmak istendi, izin vermedik. Kampüs de bizim, gelenek de bizim, inek de bizim, bayram da bizim! Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!

Okulda gelenek haline gelen ve İslami değerlere saldırılan etkinliği yapanlar hakkında henüz bir soruşturma açılmadı.

Yorum yaz