Diyanet'ten yeni dijital platform

Hac ve umre eğitiminde yeni dijital platformlar açıldı.

Diyanet'ten yeni dijital platform
Saat: 19:31 Tarih: 09/11/2021 Tarih: 09/11/2021

iyanet İşleri Başkanlığı hac, umre ve Kudüs’e gidecek vatandaşlar ile din görevlilerine yönelik bir internet sitesi hazırladı.

hacumreegitim.hac.gov.tr adresinden erişilen sitede hac, umre ve Kudüs ziyaretiyle ilgili kapsamlı bilgiler, kitaplar, görseller, makaleler, video ve belgeseller, fotoğraflar ve canlı yayın linkleri yer alıyor.

Sitenin hac, umre ve Kudüs ziyaretleriyle ilgili rehberlik ve eğitim faaliyetlerine destek olması hedefleniyor.

Hac ve Umre mobil uygulaması kullanıma açıldı

İnternet sitesiyle eğitim imkanlarını kolaylaştıran Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, günlük hayatta sıklıkla kullanılan cep telefonları için de bir uygulama geliştirdi.

 “Diyanet Hac ve Umre Rehberi” ismiyle yayınlanan mobil uygulamaya İOS ve Android uygulama mağazalarından ulaşılabiliyor.

Uygulamada hac ve umre ibadetlerinin yapılışı, okunacak dualar, ziyaret edilecek mekanlarla ilgili zengin içerik ve pratik bilgiler yer alıyor.

Sosyal medyada hac ve umre

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmayı da sürdürüyor. Genel Müdürlüğün twitter hesabında hac, umre ve Kudüs hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen içerikler paylaşılıyor.

#hacveumresözlüğü paylaşımlarıyla pek çok bilgi aktarılırken #kudüssözlüğü hashtag’iyle yapılan paylaşımlarda Kudüs hakkında dini, tarihi ve kültürel konulara yer veriliyor.

Kaynak:İslam ve Medya

Yorum yaz