YAHUDİ GASPÇILAR FİLİSTİNLİ GENCİ BIÇAKLAYARAK KATLETTİ


YAHUDİ GASPÇILAR FİLİSTİNLİ GENCİ BIÇAKLAYARAK KATLETTİ
Saat: 21:32 Tarih: 22/06/2022 Tarih: 22/06/2022

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'nın Selfit bölgesinde Filistinli bir gencin topraklarını gasp etmeye çalışan bir Yahudi yerleşimci tarafından doğrudan hedef alınarak bıçaklanmak suretiyle katledildiğini duyurdu.

MepaNews’te yer alan habere göre, olay İskaka bölgesinde gerçekleşti.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yerleşimcilerin İskaka bölgesindeki bir tepeyi ele geçirmeye çalışmaları üzerine Filistinlilerle yerleşimciler arasında çatışmalar çıktı. Filistinli gençlerin Yahudi grupların kendi arazilerine el koymalarına engel olmaya çalışmaları üzerine bir yerleşimci Filistinli bir gence yaklaşarak onu göğsünden bıçakladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Selfit'in İskaka mıntıkasında 27 yaşındaki Ali Hasan Harb isimli bir genç dün (21 Haziran Salı) gece bir Yahudi yerleşimci tarafından doğrudan kalbine bıçak saplanarak öldürüldü. Saldırıda çok ağır bir şekilde yaralanan genç acilen hastaneye kaldırıldı ama kısa bir süre sonra Sağlık Bakanlığı gencin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden gencin mühendis olduğu bilgisi verildi.

Gasıp Yahudi varlığı günden güne saldırılarının dozunu artırırken İslam beldelerindeki yöneticiler de “İsrail” ile “normalleşmek” için sırada bekliyor. Katiller bu şekilde cesaret kazanırken katliamlara kınanarak geçiştiriliyor. Aksa’da İslam’ın kutsalları çiğnenirken ve Müslümanların kanı oluk oluk akarken “normalleşme” anlaşmaları Müslümanlar tarafından ihanet olarak nitelendiriliyor.

Son yıllarda gapçı Yahudi yerleşimci şiddetinde bir artış olduğu ve “İsrail” askerlerinin bu şiddete müdahale etmeden beklediği izlediği gözlemleniyor. Sistematik olarak devam eden işgal ve şiddet bizzat “İsrail” yöneticilerinin kontrolü ve uygulamalarıyla sürdürülüyor.

Yorum yaz